Psykososiaalista kuntoutusta Nurmeksessa

Takaisin kiinni elämään ja arkeen

Nurmeksessa sijaitseva Loimupelto on hyvä paikka asua ja kuntoutua. Psykososiaalinen kuntoutus on järjestetty meillä ajatuksella, että kuntoutujalla olisi mahdollisimman matala kynnys saapua asiakkaaksemme. Olemme laitoshoitoa ”kevyempi” kuntoutus-/hoitokoti, joka tarjoaa kodinomaisempaa asumista ja mukavia virikkeellisiä toimintoja sekä retkiä kuntoutumisen tueksi.

 

Teemme jokaiselle yksilöllisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman, joka sisältää ne tavoitteet ja keinot, joiden avulla asiakas saavuttaisi riittävän toimintakyvyn ja oman elämänsä hallinnan.

Palvelut sisältävät:

1

  • yhteisöhoitoa

  • yksilöllisesti laaditun hoito- ja kuntoutussuunnitelman

  • vastuutehtävät yhteisössä omien voimavarojen mukaan

  • henkilökohtaiset keskustelut oman hoitajan kanssa

  • viriketoimintaa, jossa mahdollisuus valita esim. ohjattuja puutöitä, askartelua, kudontaa yms.

  • viikoittaiset kansalaisopiston eri teemaiset toimintatunnit ryhmissä

  • liikunnallista kuntoutusta, kuten omat pelivuorot lähellä sijaitsevalla liikuntasalilla

  • vapaa-ajan harraste- ja virkistystoimintaa, esim. kalastusretket, kesäretket, elokuvat yms.

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaiset ja tuki aina lähellä

Meillä työskentelee mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneita, kokeneita hoitajia, jotka ovat tiiviisti mukana asiakkaan arjessa ja kuntoutuksessa. Öisin paikalla kiertää vartiointiliikkeen yöpartio. Jokainen voi kokea olevansa turvassa ja avun lähellä kellon ympäri. Jos etsit tukea ja apua itsellesi tai läheisellesi mielenterveys- tai päihdepalveluihin, ota yhteyttä! Voit myös tulla käymään, jolloin voimme yhdessä kierrellä paikkoja ja keskustella tilanteestasi.

Mielenterveyspalvelut meillä Loimupellossa, Nurmeksessa, toteutuvat tavalla, jossa asiakas etenee hänelle yksilöllisesti asetettujen tavoitteiden ja keinojen sekä voimavarojen turvin. Kuntoutumisen tueksi järjestetään toiminnallisia virikkeitä, retkiä, liikunnallisia aktiviteetteja, aikaa, rauhaa ja omaa tilaa. Mielenterveystyöhön erikoistunut henkilökuntamme laatii kuntoutujan kanssa hänelle sopivan hoitosuunnitelman ja tukee tätä kuntoutumisprosessin aikana. 

 

Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, millaiset mielenterveyspalvelut sopisivat juuri sinulle. Voimme sopia ajankin, jolloin tulet käymään, niin voimme yhdessä tutustua kuntoutuskotiimme ja keskustella rauhassa tarpeistasi.

Yhteystiedot