Asumispalveluita mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

Psykososiaalista kuntoutusta Nurmeksessa

Takaisin kiinni elämään ja arkeen

Nurmeksessa sijaitseva Loimupelto on hyvä paikka asua ja kuntoutua. Psykososiaalinen kuntoutus on järjestetty meillä ajatuksella, että kuntoutujalla olisi mahdollisimman matala kynnys saapua asiakkaaksemme. Olemme laitoshoitoa ”kevyempi” kuntoutus-/hoitokoti, joka tarjoaa kodinomaisempaa asumista ja mukavia virikkeellisiä toimintoja sekä retkiä kuntoutumisen tueksi.

Teemme jokaiselle yksilöllisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman, joka sisältää ne tavoitteet ja keinot, joiden avulla asiakas saavuttaisi riittävän toimintakyvyn ja oman elämänsä hallinnan.

Mielenterveys- ja päihdetyön ammattilaiset ja tuki aina lähellä

Meillä työskentelee mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneita, kokeneita hoitajia. Öisin paikalla kiertää yöpartio useammankin kerran. Jokainen voi kokea olevansa turvassa ja avun lähellä kellon ympäri. Jos etsit paikkaa päihdekuntoutukseen, ota yhteyttä! Voit myös tulla käymään, jolloin voimme yhdessä kierrellä paikkoja ja keskustella tilanteestasi.

Palvelut sisältävät

  • Yhteisöhoito
  • Yksilöllisesti laadittu hoito- ja kuntoutussuunnitelma
  • Vastuutehtävät yhteisössä omien voimavarojen mukaan
  • Henkilökohtaiset keskustelut oman hoitajan kanssa
  • Viriketoimintaa, jossa mahdollisuus valita esim. ohjattuja puutöitä, askartelua, kudontaa yms.
  • Viikoittaiset eri teemaiset toimintatunnit
  • Liikunnallista kuntoutusta, kuten omat pelivuorot lähellä sijaitsevalla liikuntasalilla
  • Vapaa-ajan harraste- ja virkistystoimintaa, esim. kalastusretket, kesäretket, elokuvat yms.

Mielenterveyspalvelut meillä Loimupellossa, Nurmeksessa, toteutuvat tavalla, jossa asiakas etenee hänelle yksilöllisesti asetettujen tavoitteiden ja keinojen sekä voimavarojen turvin. Kuntoutumisen tueksi järjestetään toiminnallisia virikkeitä, retkiä, liikunnallisia aktiviteetteja, aikaa, rauhaa ja omaa tilaa. Mielenterveystyöhön erikoistunut henkilökuntamme laatii kuntoutujan kanssa hänelle sopivan hoitosuunnitelman ja tukee tätä kuntoutumisprosessin aikana. Hoitokodilla käy kuukausittain oma lääkäri joka vastaa mm. asiakkaidemme lääkemääräyksistä sekä lääketieteellisistä arvioista.

Käytämme asiakkaidemme kuntoutumisen tukena TUVA-mittaria.

Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä, millaiset mielenterveyspalvelut sopisivat juuri sinulle. Voimme sopia ajankin, jolloin tulet käymään, niin voimme yhdessä tutustua kuntoutuskotiimme ja keskustella rauhassa tarpeistasi.